

Δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ισπανικό νησί της Λα Πάλμα, στα Κανάρια Νησιά, οδήγησε στην απομάκρυνση τουλάχιστον 500 ανθρώπων, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Πρόκειται για την πρώτη φυσική καταστροφή στο νησί μετά την έκρηξη ηφαιστείου το 2021.
Η φωτιά ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο Ελ Πινάρ ντε Πουνταγκόρντα, μια δασική περιοχή στα βόρεια του νησιού, την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές πόλεις προετοιμάζονται για υπερβολική ζέστη την ερχόμενη εβδομάδα.
Τουλάχιστον 11 σπίτια καταστράφηκαν καθώς η φωτιά εξελισσόταν, δήλωσε ο Φερνάντο Κλαβίχο, πρόεδρος των Καναρίων Νήσων.
«Ο αριθμός των ανθρώπων που πρέπει να απομακρυνθούν μπορεί να φτάσει τους 1.000. Εξαρτάται από το αν μπορούμε να θέσουμε υπό έλεγχο αυτούς τους ισχυρούς ανέμους», είπε ο Κλαβίχο στους δημοσιογράφους στη Λα Πάλμα. Πάνω από 350 στρέμματα γης καταστράφηκαν από τη φωτιά, πρόσθεσε.
Τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερις πυροσβεστικές μονάδες στο έδαφος έδωσαν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στο νησί. Οι αρχές του νησιού ζητούσαν βοήθεια από άλλα νησιά του αρχιπελάγους, όπως η Γκομέρα και η Τενερίφη.
Τον Σεπτέμβριο του 2021, περισσότερα από 2.000 κτίρια καταστράφηκαν και πολλές χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όταν άρχισε να ξεχύνεται λάβα από το ηφαίστειο Κιούμπρε Βιέχα.
Σχετικά Νέα
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.
Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε μια προσεχή σύνοδο κορυφής με τον Αραβικό Σύνδεσμο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα (22/4) ότι πρόκειται σύντομα να διεξαχθεί.
Αμερικανός απεσταλμένος αναμένεται αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα
Ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ προβλέπεται να ταξιδέψει αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα, ανακοίνωσε.