Ισπανία – Ιταλία : Καλή βάση για διαπραγματεύσεις τα 750 δισ. ευρώ

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ταμείο ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ θα λειτουργήσει ως μια καλή βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Η Ισπανία καλωσόρισε την πρόταση, αναφέροντας ότι ανταποκρίνεται σε «πολλά από τα αιτήματά της».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Ισπανία θα λάβει 140 δισ. ευρώ από το ταμείο, εκ των οποίων 77 δισ. σε επιχορηγήσεις και 63 δισ. σε δάνεια.

Ιταλία: Στη σωστή κατεύθυνση η πρόταση της Κομισιόν

Την ικανοποίηση του για την πρόταση της Κομισιόν όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζιουζέπε Κόντε.

«Είναι ένα εξαιρετικό βήμα από τις Βρυξέλλες, κινείται ακριβώς προς την κατεύθυνση που υπέδειξε η Ιταλία», αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter και επισημαίνει «500 δισ. σε επιχορηγήσεις και 250 δισ. σε δάνεια είναι ένας επαρκής αριθμός.Τώρα ας επιταχύνουμε τη διαπραγμάτευση και να απελευθερώσουμε τους πόρους σύντομα», πρόσθεσε.

Ο Κόντε και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είχαν πρωτοστατήσει για την έκδοση ευρωομολόγων με αφορμή την κρίση του κορονοϊού. Ο Ιταλός πρωθυπουργός μάλιστα είχε τονίσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα έχει λόγο ύπαρξης αν δεν επιδείξει αλληλεγγύη.

Σχετικά Νέα