Site icon The Indicator

Ισπανία: Γάλλος επέζησε 16 ώρες κάτω από αναποδογυρισμένο ιστιοφόρο

Ένας 62χρονος Γάλλος επέζησε για 16 ώρες σε έναν θύλακα αέρα μέσα στο αναποδογυρισμένο ιστιοφόρο του στον Ατλαντικό Ωκεανό, προτού διασωθεί από δύτες της Ισπανικής ακτοφυλακής σε μια επιχείρηση που περιέγραψαν ως “στα όρια του ακατόρθωτου”.

Το Jeanne SOLO Sailor μήκους 12 μέτρων έστειλε σήμα κινδύνου στις 20:23 τη Δευτέρα 14 μίλια από τα νησιά Sisargas στα ανοικτά της βορειοδυτικής περιοχής της Γαλικίας της Ισπανίας, δήλωσε η ακτοφυλακή. Τα δεδομένα παρακολούθησης δείχνουν ότι είχε αποπλεύσει από την πορτογαλική πρωτεύουσα της Λισαβόνας το πρωί της προηγούμενης ημέρας. Καθώς ένα σωστικό πλοίο που μετέφερε πέντε δύτες απέπλευσε, ένα από τα τρία ελικόπτερα που στάλθηκαν για να βοηθήσουν την έρευνα εντόπισε το αναποδογυρισμένο σκάφος καθώς ο ήλιος έδυε.

Ένας δύτης ανέβηκε στο κύτος του πλοίου για να αναζητήσει σημεία ζωής και ο άνδρας που βρισκόταν μέσα, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, απάντησε στο χτύπημα του στο κύτος χτυπώντας από μέσα. Με τη θάλασσα πολύ ταραγμένη για να επιχειρήσουν διάσωση, προσάρτησαν πλευστικά μπαλόνια στο κύτος του ιστιοφόρου για να το αποτρέψουν από το να βυθιστεί περαιτέρω και περίμεναν μέχρι το πρωί. Δύο δύτες κολύμπησαν κάτω από το σκάφος για να βοηθήσουν τον 62χρονο, τον οποίο βρήκαν να φοράει στολή επιβίωσης από νεοπρέν και βυθισμένο στο νερό μέχρι τα γόνατά του.

Ο Βιτσέντε Κομπέλο, μέλος της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων της ακτοφυλακής, είπε σε τοπικό σταθμό ότι ο άνδρας πήδηξε οικειοθελώς στο παγωμένο νερό και κολύμπησε κάτω από τη βάρκα για να φτάσει στην επιφάνεια της θάλασσας. «Με δική του πρωτοβουλία, μπήκε στο νερό και έκανε ελεύθερη κατάδυση, βοηθούμενος από τους δύτες που αναγκάστηκαν να τον τραβήξουν γιατί του ήταν δύσκολο να βγει στην επιφάνεια λόγω της στολής του», είπε. Έγινε αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο για εξετάσεις αλλά πήρε εξιτήριο αμέσως καθώς δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Exit mobile version