

Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα, ανάμεσά τους δύο ισπανοί πολιτοφύλακες, κοντά στην Σεβίλλη, όταν φορτηγό έπεσε επάνω σε αστυνομικό μπλόκο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ανδαλουσίας, που αναφέρεται σε δυστύχημα.
Τρεις ακόμη πολιτοφύλακες τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται.
Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, οι πολιτοφύλακες πραγματοποιούσαν οδικούς ελέγχους ρουτίνας, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, παραπλεύρως της εθνικής οδού, όταν ένα φορτηγό έπεσε επάνω τους.
Οι έλεγχοι έδειξαν ότι ο οδηγός του, ο οποίος συνελήφθη, δεν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.
Το περιστατικό συμβαίνει έναν μήνα μετά τον θάνατο δύο ισπανών πολιτοφυλάκων στην θάλασσα στην περιοχή του Κάντιθ, όταν έμποροι ναρκωτικών έπεσαν με το σκάφος τους επάνω στο περιπολικό της πολιτοφυλακής κατά την διάρκεια καταδίωξης.
Η Ισπανία είναι βασική δίοδος εισαγωγής των ναρκωτικών στην Ευρώπη και η Ανδαλουσία, εξαιτίας της γειτνίασής της με το Μαρόκο, κέντρο παραγωγής ρητίνης κάνναβης, μία από τις βασικές πύλες εισόδου ναρκωτικών στο ισπανικό έδαφος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Χιλιάδες πιστοί σε όλον τον κόσμο θρηνούν τον θάνατο του «ποντίφικα των φτωχών»
Ο θάνατος του πάπα Φραγκίσκου σε ηλικία 88 ετών προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σε όλον.
Ισραήλ: Το 56% θέλει συμφωνία με Χαμάς και λήξη του πολέμου
Σε δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης στο Ισραήλ το 56% τάσσεται υπέρ της σύναψης συμφωνίας.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.