

Η ισπανική κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει 250 ευρώ (290,05 δολάρια) τον μήνα σε νέους με χαμηλό εισόδημα για να τους βοηθήσει να πληρώσουν το ενοίκιο τους, δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε εκδήλωση στη Σεβίλλη.
Ο στόχος του μπόνους είναι να βοηθήσει τους νέους μεταξύ 18 και 35 ετών να ανεξαρτητοποιηθούν και να φύγουν από τα σπίτια των γονιών τους, είπε ο κ. Σάντσεθ.
Η νέα βοήθεια εντάσσεται στον προϋπολογισμό στέγασης 2,25 δισ.
«Αυτό που θα κάνουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της κυβέρνησης στο I Urban Forum στη Σεβίλλη, «είναι να δημιουργήσουμε ένα κουπόνι για τη στέγαση των νέων με 250 ευρώ το μήνα για δύο χρόνια που θα ωφελήσει τους νέους μεταξύ 18 και 35 ετών με ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 23.725 ευρώ ».
Στην περίπτωση των ευάλωτων οικογενειών, αυτό το μπόνους μπορεί να συμπληρωθεί με βοήθεια έως και 40% της αξίας του, πρόσθεσε ο κ. Σάντσεθ, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο την Ισπανία να προωθήσει την ηλικία του «απογαλακρισμού» των νέων και της ανεξαρτητοποίησής τους από τους γονείς τους, ώστε η χώρα να βρεθεί στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι τα 26 έτη.
Σχετικά Νέα
Κρεμλίνο: “Πολλές αποχρώσεις” στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στην Ουκρανία
Το Κρεμλίνο δήλωσε την Τετάρτη ότι υπάρχουν “πολλές αποχρώσεις” σχετικά με τις συνομιλίες για.
Γάζα: 17 νεκροί από νέα ισραηλινά πλήγματα – Άνθρωποι αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.
Ευρωζώνη: Βουτιά για τις νέες παραγγελίες τον Απρίλιο
Μικρή επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη καταγράφει για τον Απρίλιο η τελευταία έρευνα.
Λίβανος: Η Human Rights Watch κατηγορεί το Ισραήλ για τυφλά πλήγματα εναντίον αμάχων
Η Human Rights Watch κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι διεξήγαγε τυφλές αεροπορικές επιθέσεις κατά.