Ισπανία: Έκλεισε προσωρινά τον εναέριο χώρο πάνω από την Καταλονία λόγω των συντριμμιών του κινεζικού πυραύλου

Η Ισπανία ανακοίνωσε ότι κλείνει προσωρινά τον εναέριο χώρο πάνω από τη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας και τρεις ακόμη περιοχές, καθώς αναμένεται να περάσουν από εκεί συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου.

“Λόγω του κινδύνου που σχετίζεται με τη διέλευση του διαστημικού αντικειμένου CZ-5B από τον ισπανικό εναέριο χώρο, οι πτήσεις έχουν περιοριστεί πλήρως από τις 09:38 π.μ. έως τις 10:18 π.μ. στην Καταλονία και σε άλλες κοινότητες”, ανέφερε η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Καταλονίας στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η υπηρεσία επιτήρησης και παρακολούθησης του διαστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι τα συντρίμμια πιθανότατα θα επανεισέλθουν στην ατμόσφαιρα της Γης στη μέση του Ατλαντικού και πιθανότατα θα προσγειωθούν στη θάλασσα, αλλά προειδοποίησε επίσης ότι η βόρεια Ισπανία και η Πορτογαλία και η νότια Ιταλία βρίσκονται επίσης εντός της πιθανής τροχιάς του πυραύλου.

“Η στατιστική πιθανότητα πρόσκρουσης στο έδαφος σε κατοικημένες περιοχές είναι χαμηλή”, ανέφερε η EUSST. “Αυτές οι προβλέψεις ωστόσο συνοδεύονται από αβεβαιότητες και μια καλύτερη εκτίμηση θα είναι δυνατή μόνο όταν θα πλησιάζει η επανεισαγωγή”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα