

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν χθες Σάββατο σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, ζητώντας την απαγόρευση της πορνείας.
Οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους γυναίκες, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικό δρόμο της ισπανικής πρωτεύουσας, κρατώντας αφίσες και πλακάτ που έγραφαν: «Εμείς, οι γυναίκες, δεν είμαστε εμπόρευμα» και «Η πορνεία δεν είναι επάγγελμα». Πολλοί φώναζαν συνθήματα, όπως «Σταματήστε τη σεξουαλική εκμετάλλευση».
Η διαδήλωση οργανώθηκε από 175 συλλογικότητες και προσέλκυσε περίπου 7.000 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία της Μαδρίτης.
Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε αφότου το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση των ποινών που αφορούν σεξουαλικά αδικήματα. Εκτός από την απαίτηση συναίνεσης από όλους τους εμπλεκόμενους σε σεξουαλικές πράξεις, προβλέπει επίσης την απαγόρευση της διαφήμισης της πορνείας.
Οι ακτιβιστές ζητούσαν να συμπεριληφθούν επιπρόσθετα μέτρα στο νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τη Γερουσία.
«Τα μέτρα της κυβέρνησης μοιάζουν με μπάλωμα, το οποίο δεν λύνει το βασικό πρόβλημα», δήλωσε η Λάουρα Ρίβας, εκπρόσωπος του Φεμινιστικού Κινήματος της Μαδρίτης, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais. Αυτό που χρειάζεται είναι «μια συνολική αντίδραση που θα οδηγήσει στην κατάργηση της πορνείας», υποστήριξε.
«Η πορνεία είναι η σκλαβιά του 21ου αιώνα», δήλωσε μια άλλη διαδηλώτρια στο πρακτορείο Europa Press.
Σχετικά Νέα
Ινδία: Tουλάχιστον 26 νεκροί σε ένοπλη επίθεση κατά τουριστών στο Κασμίρ
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Τρίτη στο ινδικό Κασμίρ όταν ένοπλοι.
Κυνήγι παράτυπων μεταναστριών στα μαιευτήρια στη Δομινικανή Δημοκρατία
Σχεδόν 90 γυναίκες και 48 νεογέννητα ή μικρά παιδιά, παράτυποι μετανάστες, συνελήφθησαν από τη.
Axios: Οι ΗΠΑ προτείνουν ανεπίσημη αναγνώριση των ρωσικά κατεχόμενων εδαφών στην Ουκρανία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταθέσει ένα πλαίσιο ειρηνευτικής πρότασης που περιλαμβάνει την ανεπίσημη αναγνώριση.
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ανέβαλε το ταξίδι του στο Ηνωμένο Βασίλειο – Νέο ραντεβού τους επόμενους μήνες
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα επισκεφθεί.