Ισπανία: Άνοιξε η πιο γνωστή αρένα της Μαδρίτης για μία συμβολική ταυρομαχία

Με κόκκινα και κίτρινα λουλούδια – χρώματα της σημαίας της χώρας – για να δείξουν ότι οι ταυρομαχίες είναι ένα σύμβολο της ισπανικής κουλτούρας, χιλιάδες λάτρεις παρακολούθησαν τους ταυρομάχους που επέστρεψαν στην αρένα στο Λας Βέντας της Μαδρίτης πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19.

Φορώντας υποχρεωτικά μάσκες οι οπαδοί κάθισαν σε θέσεις που είχαν απολυμανθεί και ήταν χωρισμένες με αυτοκόλλητα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρησση των ταυρομάχων με επτά ταύρους,

Ήταν μία φιλανθρωπική εκδήλωση με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για άνεργους ταυρομάχους και άλλους εργαζόμενους στον κλάδο.

Σχεδόν όλες οι αρένες ταυρομαχία, ή οι πλατείες της Ισπανίας, παρέμειναν κλειστές τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας των περιορισμών του locldown – βυθίζοντας σε οικονομική κρίση τους ταυρομάχους και όσους εμπλέκονται στη διεξαγωγή του αμφιλεγόμενου θεάματος.
Μέχρι 6.000 άτομα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ταυρομαχία – που ισοδυναμεί με το 40% της χωρητικότητας της αρένας, που θεωρείται η πιο σημαντική αρένα στον κόσμο.

Μια ομάδα γνωστών ταυρομάχων διασκέδασε τους λίγους προνομιούχους οπαδούς που κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήρια. Πριν από την εκδήλωση, τα μπαρ ήταν γεμάτα έξω από τη διάσημη αρένα ταυρομαχίας. «Πιστεύω ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε όλα να πάνε καλά και με απόλυτη ασφάλεια», δήλωσε ο 32χρονος Ρότσι Κάιντε.

Οι Ισπανοί είναι διχασμένοι για το αιματηρό θέαμα, με ορισμένους να το θεωρούν μορφή τέχνης, ενώ άλλοι να πιστεύουν ότι είναι σκληρό.

Η δημοτικότητα των ταυρομαχιών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς πληθαίνουν οι φωνές από ένα όλο και πιο ισχυρό κίνημα σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων και ορισμένα αριστερά συμβούλια αρνούνται τη χρηματοδότηση των ταυρομαχιών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα