

Μια 113χρονη γυναίκα στη βορειοανατολική επαρχία της Χιρόνα στην Ισπανία ανάρρωσε από τον κορωνοϊό, ο οποίος έχει σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως.
Επιπλέον, όταν ήταν παιδί, επεβίωσε της ισπανικής γρίπης, η οποία προκάλεσε την πλέον θανατηφόρα πανδημία του 20ού αιώνα το 1918-1920.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα ότι η Μαρία Μπράνιας, ο γηραιότερος άνθρωπος της Ισπανίας, νίκησε τον ιό μετά από μάχη αρκετών εβδομάδες.
Σύμφωνα μάλιστα με το Gerontology Research Group, μια παγκόσμια ομάδα ερευνητών, ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η Μπράνιας είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχει νικήσει το COVID-19.
Αφότου βρέθηκε θετική, η Μπράνιας μπήκε σε καραντίνα σε ένα δωμάτιο στον οίκο ευγηρίας όπου διαμένει, αλλά αργότερα βγήκε αρνητική στη νόσο. Δύο άλλοι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο δεν τα κατάφεραν.
Σχετικά Νέα
Συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι πριν από την κηδεία του Πάπα – Ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου για τον Πούτιν
Συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε πριν από την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Παλαιστινιακή Αρχή: Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς όρισε τον πιθανό διάδοχό του
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ονόμασε σήμερα τον έμπιστο συνεργάτη του Χουσέιν αλ Σέιχ.
Πότε αναμένεται να συνεδριάσει το Κονκλάβιο για τον νέο Πάπα – Οι πιθανοί διάδοχοι
Μετά την ολοκλήρωση της εννιαήμερης περιόδου πένθους από τον θάνατο του Φραγκίσκου, το Κονκλάβιο.
Κάρτα που γράφτηκε στον Τιτανικό πριν βυθιστεί πωλήθηκε σε δημοπρασία για σχεδόν 400.000 δολάρια
Μια κάρτα που έγραψε μέσα στο πλοίο ένας από τους πιο γνωστούς επιζώντες του.