Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στην Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας, άκουσε ψυχρή και ανέκφραστη την απόφαση του δικαστηρίου με το βλέμμα της να είναι καρφωμένο προς την έδρα, ενώ την ίδια ώρα η αδερφή της, Δήμητρα είχε χαμηλωμένο το κεφάλι της.

Η πρόεδρος ενημέρωσε την κατηγορούμενη πως έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να απαντά πως έχει ασκήσει ήδη.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος διαβίβασης πρακτικών στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για το αδίκημα της ψεύδους κατάθεσης για τον Μάνο Δασκαλάκη και τους γιατρούς που κατέθεσαν στην υπόθεση, υιοθετώντας την σχετική πρόταση της εισαγγελέως.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή, όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία, προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», τόνισε η εισαγγελέας στην εισήγηση της πρότασής της για ισόβια κάθειρξη, απευθυνόμενη σε δικαστές και ενόρκους.

Νωρίτερα, ανακοινώνοντας την ετυμηγορία η Πρόεδρος είπε ότι «το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα τα λοιπά εκκρεμή αιτήματα για κρείσσονες αποδείξεις ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων του αγλαια Κυριάκου.

Των λοιπών εγγράφων που περιλαμβάνονται στο από 31.1.23 αίτημα της υπεράσπισης και της διενέργειας περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου.

Και κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11.4.2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29.1.2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως «θα καταθέσουμε έφεση» και σημείωσε πως δεν θα υποβληθεί αίτημα ελαφρυντικών. «Σεβαστή η απόφαση της Δικαιοσύνης», τόνισε.

«Με εξέπληξε η ομόφωνη απόφαση, ήμουν πεπεισμένος για την αθωώτητα της κατηγορουμένης, περιμένω με αγωνία να δω ποιο είναι το σκεπτικό και το αποδεικτικό στοιχείο πάνω στο οποίο βασίστηκε η απόφαση», επεσήμανε ο κ. Κούγιας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα