Ισημερινός: Τουλάχιστον 12 άνθρωποι πέθαναν από ποτά μπόμπες

Από την περασμένη Τρίτη (25.10.2022), τουλάχιστον 12 άνθρωποι στον Ισημερινό έχασαν τη ζωή τους από ποτά μπόμπες. Πρόκειται για ανθρώπους ηλικίας 25 έως 65 ετών στις επαρχίες Σάντο Ντομίνγκο ντε λος Τσάτσιλας και Εσμεράλδας, ενώ τα άτομα που έχουν δηλητηριαστεί από νοθευμένο αλκοόλ φτάνουν τα 52.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (28.10.2022) το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού, από τους 12 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από ποτά μπόμπες, οι 7 – ηλικίας 25-56 ετών – αναφέρθηκαν στην επαρχία Σάντο Ντομίνγκο ντε λος Τσάτσιλας (δυτικά) και οι 5 -ηλικίας 42-65 ετών- αναφέρθηκαν στην επαρχία Εσμεράλδας (βορειοδυτικά). Συνολικά 52 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν από την κατανάλωση νοθευμένο αλκοόλ σε αυτές τις δύο περιοχές. Μεταξύ αυτών είναι 20 συμμετέχοντες σε κηδεία στο Σάντο Ντομίνγκο.

Οι αρχές κατέσχεσαν περισσότερα από 50.000 λίτρα νοθευμένου αλκοόλ σε επιχειρήσεις που διεξήγαγαν σχετικά με τα αναφερόμενα κρούσματα δηλητηρίασης.

«Ανεύθυνοι έχουν διακινήσει παράνομα αλκοολούχα ποτά», δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Ισημερινού Χοσέ Ρουάλες σε ραδιοφωνικό σταθμό, προειδοποιώντας τους πολίτες να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ αμφιβόλου προελεύσεως και ζητώντας από όσους εκδηλώνουν συμπτώματα δηλητηρίασης από μεθυλική αλκοόλη να αναζητούν αμέσως ιατρική βοήθεια.

Η δηλητηρίαση από μεθανόλη μπορεί να προκαλέσει εμετούς, σπασμούς, τύφλωση και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα