Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές

Με μεγάλες απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις αρχικές συναλλαγές της Παρασκευής, ακολουθώντας την πτώση των δεικτών σε ΗΠΑ και Ασία, καθώς η προοπτική των υψηλότερων επιτοκίων συνεχίζει να ασκεί ισχυρές πιέσεις στις παγκόσμιες αγορές.

Οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν χθες στα χαμηλά της ημέρας, αν και βρέθηκαν να κερδίζουν έδαφος για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Οι επενδυτές προβληματίζονται από την προοπτική μιας αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής φέτος στις ΗΠΑ, με την Federal Reserve να αναμένεται να προχωρήσει σε τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων της.

Την ίδια στιγμή, τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύτηκαν χθες έδειξαν ότι υπάρχουν βαθιές διαφωνίες στους κόλπους της κεντρικής τράπεζας για τις προοπτικές του πληθωρισμού. Ορισμένοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ ανησυχούν πλέον ότι ακόμα και αν το ράλι του πληθωρισμού αποδειχθεί προσωρινό, θα μπορούσε να προκαλέσει μια σοβαρή επιτάχυνση στις αυξήσεις των μισθών οδηγώντας σε νέα άνοδο τις τιμές καταναλωτή.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 1,35% στις 476,82 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 1,3% στις 15.707,08 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί σε ποσοστό 1,2% στις 7.104,96 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 1% στις 7.512,80 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 1,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 1,2%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα