Ισχυρή καταιγίδα πλήττει τη Νότια Καλιφόρνια με βροχές και χιόνι στα βουνά

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη Νότια Καλιφόρνια, φέρνοντας περισσότερη βροχή και χιόνι στα βουνά σε μια περιοχή που έχει ήδη πλημμυρίσει από τον χειμερινό καιρό. Η καταιγίδα που κινείται αργά αναμενόταν να φέρει 2,5 έως 7,6 εκατοστά βροχής, καθώς και έως 0,61 εκατοστά χιόνι στα βουνά πάνω από 1.829 μέτρα υψόμετρο, μέχρι τη Δευτέρα.

Ενώ το γραφείο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Όξναρντ δεν είχε λάβει αναφορές για μεγάλες πλημμύρες ή κατολισθήσεις μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, οι μετεωρολόγοι εξέδωσαν δελτίο επιτήρησης πλημμυρών μέχρι το απόγευμα της Κυριακής σε τμήματα των κομητειών Σαν Λουίς Ομπίσπο, Σάντα Μπάρμπαρα, Βεντούρα και Λος Άντζελες.

Ο Ράιαν Κίττελ, μετεωρολόγος, δήλωσε ότι η καταιγίδα του Σαββατοκύριακου είναι τυπική για τον Μάρτιο. Η καταιγίδα έφυγε από την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο την Παρασκευή και “απλά βάδισε κατά μήκος της ακτής της Καλιφόρνιας” κατά τη διάρκεια της νύχτας, φέρνοντας το μεγαλύτερο μέρος των βροχοπτώσεων στην περιοχή του Λος Άντζελες, δήλωσε.

Στη συνέχεια η καταιγίδα σταμάτησε πάνω από την περιοχή, όπου αναμένεται να παραμείνει μέχρι το βράδυ της Κυριακής ή τη Δευτέρα. Για το διάστημα αυτό προβλέπονται βροχές και πιθανές καταιγίδες, με πιθανότητα καταστροφικών ανέμων και ανεμοστρόβιλου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα