Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές μετά το sell-off της Πέμπτης

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν την Παρασκευή οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, ανακάμπτοντας από τις ισχυρές απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων, την στιγμή που ο φόβος νέων lockdown εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας στην Γηραιά Ήπειρο συνεχίζει να προκαλεί κλυδωνισμούς και ανηυσχία στους επενδυτικούς κύκλους.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε κέρδη 1,26% και διαμορφώθηκε στις 367,48 μονάδες, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας κατέγραψε ισχυρά κέρδη 3,1%, ενώ όλοι οι επιμέρους τομείς βρέθηκαν σε θετικό έδαφος, εκτός από εκείνον των τηλεποικοινωνιών, που υποχώρησε οριακά κατά 0,2%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 1,62%, κλείνοντας στις 12.908 μονάδες, ενώ άνοδο κατέγραψε και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι που διαμορφώθηκε στις 4.935 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2,04%.

Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,49% στις 5.919 μονάδες, ενώ στην Ιταλία ο δείκτης FTSE MIB ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 19.389 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 1,7%.

Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 6.849 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,48%.

Νωρίτερα,με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, όπου το κλίμα παραμένει επηρεασμένο από το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ προκειμένου να ανακάμψει από την πανδημία του κορονοϊού και την έξαρση των μολύνσεων στην Ευρώπη.

Σχετικά Νέα