Με ισχυρή άνοδο και πάνω από τις 800 μονάδες κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να ωθεί τον γενικό δείκτη στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν έχασε το επίπεδο κατά το ξέσπασμα της πανδημίας.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,60% στις 803,79 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,74% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.927,60 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,21% στις 510,79 μονάδες.
Τελευταία φορά που ο γενικός δείκτης βρισκόταν στα επίπεδα των 800 μονάδων ήταν στις 26 Φεβρουαρίου, όταν και η υγειονομική κρίση που ξέσπασε παγκοσμίως προκαλούσε τριγμούς σε όλες τις αγορές του πλανήτη. Έκτοτε χρειάστηκαν αρκετοί μήνες εσωστρέφειας και καθίζησης πριν η ελληνική αγορά μπει στο στόχαστρο των long, αλλά και πεντέμιση εβδομάδες ανόδου για να καλυφθεί σημαντικό μέρος του χαμένου εδάφους.
Βέβαια, στα επίπεδα των 800-805 μονάδων η αγορά αντιμετωπίζει μια σημαντική αντίσταση, η οποία καθίσταται ισχυρή μετά μάλιστα και το ανοδικό σερί που μετρά ήδη 13 συνεχόμενες συνεδριάσεις. Η αγορά χρειάζεται τη ρευστότητα και την αποσυμπίεση των ταλαντωτών που θα της εξασφαλίσει μια διόρθωση, αν και σε επίπεδο τίτλων οι μικροδιορθώσεις δεν έχουν λείψει.
Ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, ηγέτιδες στην άνοδο είναι τα άνω του 3% κέρδη σε Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank, ενώ άνω του 2% είναι η άνοδος σε Aegean, Εθνική, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ και Titan. Η άνοδος σε Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και Λάμδα ξεπερνά το 1%.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Σαράντης και Βιοχάλκο, με τον Φουρλής να δέχεται ήπιες πιέσεις κινούμενος στο -0,25%.
πηγή capital.gr