Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική

Πολλά προβλήματα προκάλεσαν στην Αττική οι καταιγίδες που ξέσπασαν για ακόμη ένα μεσημέρι, με τους δρόμους να θυμίζουν ποτάμια σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Παιανία, Πετρούπολη, Παλλήνη και Γέρακα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 60 κλήσεις για άντληση υδάτων, κυρίως από υπόγεια, ενώ στην μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν από την Ανατολική Αττική.

Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, που και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη, προκαλώντας πολλούς κεραυνούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες έπεσαν πάνω από 6,5 χιλιάδες κεραυνοί μέσα σε οκτώ ώρες.

Γενικότερα, τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας, κυρίως στη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, που τοπικά θα είναι έντονες, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες, οι ριπαίοι άνεμοι πρόσκαιρα θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις.

Σχετικά Νέα