Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές

Ισχυρά ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες των επενδυτών ότι η Γηραιά Ήπειρος αργά αλλά σταθερά μπορεί να κερδίσει τη μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού. Ισχυρά είναι τα κέρδη και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, που ακολουθεί τη γενική τάση των αγορών, παρά την ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εισαγωγή, χθες Δευτέρα, του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω επιπλοκών στην υγεία του από τα συμπτώματα της νόσου COVID-19.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 2,68%, με τις μετοχές του κλάδου ταξιδίου και ψυχαγωγίας να ηγούνται των κερδών, με άνοδο 6,3% και όλα τα βασικά χρηματιστήρια και κλάδους να κινούνται σε θετικό έδαφος. Ο δείκτης Eurostoxx 50, με τα “βαριά χαρτιά” της Ευρωζώνης, κερδίζει 3%.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη 3,55%, με τον γαλλικό CAC να ενισχύεται κατά 3,17% και τον βρετανικό FTSE 100 να δείχνει ακόμη εντονότερη ανοδική δυναμική, στο +3,80%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB να σημειώνει άλμα 4,48% και τον ισπανικό IBEX 35 να καταγράφει κέρδη 2,31%.

Σχετικά Νέα