Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το πετρέλαιο, παραμένοντας σε ανοδική τροχιά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές περιμένουν ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και οι σύμμαχοι του (OPEC+) να αποφασίσουν την περαιτέρω μείωση της παραγωγής τους στη συνεδρίαση τους αυτή την Κυριακή.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 1,71 δολ. ή σχεδόν 2,3% και έκλεισε στα 77,60 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Το συμβόλαιο του Ιανουαρίου, το πιο κοντινό συμβόλαιο πλέον, ενισχύθηκε 1,79 δολ. ή σχεδόν 2,4% στα 77,83 δολ. το βαρέλι.

Το Brent Ιανουαρίου, στο μεταξύ, κέρδισε 1,71 δολ. ή 2,1% στα 82,32 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Τόσο το Brent όσο και το WTI σημείωσαν “άλμα” 4% την Παρασκευή μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι ο OPEC+ αναμένεται να εξετάσει το ενδεχόμενο και νέων περικοπών στην προσφορά στη συνεδρίαση του στις 26 Νοεμβρίου μετά την πρόσφατη κατρακύλα των τιμών. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά σχεδόν 20% από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα