

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι τα μέλη του διατηρούν υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης στο πρόγραμμα περικοπών που εφαρμόζει ο Οργανισμός με στόχο να απομακρύνει ένα μέρος της πλεονάζουσας προσφοράς από την αγορά.
Η κοινή επιτροπή παρακολούθησης του ΟΠΕΚ ανακοίνωσε την Πέμπη ότι η συμμόρφωση με τις περικοπές έφτασε τον Μάιο το 87%. Επιβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι οι περικοπές θα συνεχιστούν μέχρι τον Ιούλιο.
Ο Οργανισμός ανακοίνωσε επίσης ότι το Ιράκ θα συμμορφωθεί αναδρομικά, καθώς δεν μπόρεσε τους προηγούμενους μήνες να υλοποιήσει τις απαιτούμενες περικοπές.
Σε αυτό το κλίμα το Brent κερδίζει 1,9% στα 42,30 δολ. το βαρέλι, ενώ τα futures του WTI σημειώνουν άλμα 2,1% στα 39,64 δολ. το βαρέλι.
Ώθηση στο κλίμα δίνουν και οι αναφορές ότι η Κίνα θα ξεκινήσει να αγοράζει περισσότερα αγροτικά προϊόντα από τις ΗΠΑ.
Σχετικά Νέα
Nokia: Οι δασμοί πλήττουν τις προοπτικές β’ τριμήνου – «Κατρακύλα» 74% στα λειτουργικά κέρδη α’ τριμήνου
«Βουτιά» άνω του 8% σημειώνει η μετοχή της Nokia, καθώς η φινλανδική εταιρεία προειδοποίησε.
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση των μετοχών στο ξεκίνημα των συναλλαγών
Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών με τους επενδυτές να.
Revolut: Κερδοφορία ρεκόρ το 2024 – Αύξηση εσόδων κατά 72% στα 4 δισ. δολάρια
Έτος κερδοφορίας ρεκόρ ήταν το 2024 για την Revolut, με σημαντική ανάπτυξη σε όλους.
Metlen: Στα €1,5 δισ. τα έσοδα του α’ τριμήνου, αυξημένα 31%
Το Trading Update για το Α’ Τρίμηνο δημοσίευσε σήμερα η METLEN, σύμφωνα με τις βέλτιστες.