

Το Δ.Σ του ΙΣΑ στην πρόσφατη συνεδρίασή του συζήτησε το μείζον πρόβλημα του υπέρογκου clawback που καλούνται να καταβάλλουν οι Φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τονίστηκε ότι το άδικο αυτό μέτρο απειλεί τη βιωσιμότητα των εργαστηρίων και πολυιατρείων, σε μία κρίσιμη περίοδο που πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη των δομών της Π.Φ.Υ, καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία.
Επισημάνθηκε ότι τα ποσοστά του clawback ανά είδος εξέτασης για τον μήνα Ιούνιο, όπως διαμορφώθηκαν με βάση την υποβληθείσα δαπάνη απειλούν να τινάξουν στον αέρα τους Φορείς. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία αναστολή από την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., γι’ αυτά τα υπέρογκα ποσοστά επιστροφής που στην πλειοψηφία των εξετάσεων, φτάνει στο 46%.
Μάλιστα, όταν αθροιστούν με το clawback του 2013-2019, το αναμενόμενο clawback του 2020 και συνυπολογίζοντας και την παρακράτηση φόρου, θα παρακρατείτε τελικώς πάνω από το 60% της μηνιαίας υποβολής καθιστώντας μη βιώσιμες τις επιχειρήσεις.
Το Δ.Σ του ΙΣΑ ζητά να καταργηθεί το άδικο και απαράδεκτο αυτό μέτρο που απειλεί τη βιωσιμότητα των Φορέων της Π.Φ.Υ που αποτελούν βασικό πυλώνα του συστήματος υγείας ειδικά αυτή την περίοδο που δίνεται η μάχη ενάντια στην πανδημία.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:
“Έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, τον καθοριστικό ρόλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και η χώρα μας. Η Π.Φ.Υ αποτελεί βασικό πυλώνα του συστήματος υγείας και θα πρέπει να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για να ενισχυθεί. Η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των ιατρείων της γειτονιάς για να μην παραδοθεί η υγεία του πολίτη, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.”
Σχετικά Νέα
Λάρισα: Ανέβαζε sextapes με την σύζυγό του εν αγνοία της – Κάθειρξη έξι ετών σε 45χρονο
Ένας 45χρονος από τη Μαγνησία καταδικάστηκε χθες σε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και.
Έκρηξη φιάλης σε γνωστό εστιατόριο στη λεωφόρο Κηφισίας – Αναφορές για δύο τραυματίες
Έκρηξη σε γνωστό εστιατόριο επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Χαλανδρίου σημειώθηκε το.
ΣτΕ: Τι αποφάσισε για την πρόσληψη δικηγόρων στο Δημόσιο – Η ακύρωση προκήρυξης
Μία σημαντική απόφαση για την πρόσληψη δικηγόρων στο Δημόσιο εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Eurojackpot 25/3/25: Ποιοι αριθμοί κερδίζουν 112.000.000 ευρώ
Έγινε η 110η κλήρωση του Eurojackpot σήμερα, Τρίτη 25 Μαρτίου για τα 112 εκατομμύρια.