ΙΣΑ: Την αναγκαιότητα και τα οφέλη του καθολικού εμβολιασμού τόνισαν οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων

Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με ομόφωνη απόφασή του, τονίζει τα σημαντικά οφέλη του καθολικού εμβολιασμού για τον Sars-Cov-2 και ζητά από τα μέλη του να συστρατευθούν για τον εμβολιασμό των πολιτών και την υγειονομική θωράκιση της χώρας.

Ο ΙΣΑ εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί με παρέμβαση του Πρωθυπουργού υλοποιήθηκε το αίτημά του για ικανοποιητικές αμοιβές σε όσους γιατρούς συμμετέχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην εθνική αυτή προσπάθεια.

Οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του Δ.Σ. του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της συνεδρίασής τους κατέληξαν με ομοφωνία, στη χρησιμότητα και στην αναγκαιότητα του καθολικού εμβολιασμού, για τον Sars-Cov-2. Όπως επεσήμαναν ο εμβολιασμός αποτελεί μία μεγάλη κατάκτηση της ιατρικής επιστήμης και το σημαντικότερο όπλο που έχει η ανθρωπότητα ενάντια στην πανδημία. Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ έχει πραγματοποιήσει εκστρατείες ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού και μάλιστα πρόσφατα πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία δράση ενημέρωσης για τα άτομα νεαρής ηλικίας.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: “Ο εμβολιασμός για τον Sars-Cov-2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Καλούμε τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιασθεί και διακινδυνεύουν την υγεία τόσο τη δική τους όσο και του κοινωνικού συνόλου να το πράξουν άμεσα .Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και αποτελούν το ισχυρότερο όπλο της επιστήμης ενάντια στο φονικό ιό. Καταδικάζουμε κάθε ανυπόστατη και επιστημονικά ατεκμηρίωτη αντιεμβολιαστική άποψη και καλούμε τα μέλη μας να συστρατευτούν στην προσπάθεια για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη του εμβολιασμού καθώς και να συμμετάσχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.”

Παράλληλα το Δ.Σ. του ΙΣΑ ζητά από την πολιτεία, την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προκειμένου να είναι υγειονομικά θωρακισμένη η χώρα μας απέναντι σε αυτήν ή σε οποιαδήποτε άλλη μελλοντική απειλή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα