

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί το υπουργείο Υγείας να αποσύρει το μέτρο σχετικά με τη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας μόνο από δημόσιες δομές υγείας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εφαρμογή του μέτρου θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στην ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα ενώ θα επιβαρύνει περαιτέρω τις δημόσιες δομές που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας. Η μεγάλη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχει αναδείξει την ανάγκη για μια ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με τη συμμετοχή των γιατρών της γειτονιάς. Επιπρόσθετα, ο αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση των ιδιωτών ιατρών, αντιτίθεται στο νόμο περί ισοτιμίας της υπογραφής των ιατρών.
Ο ΙΣΑ τονίζει ότι όλοι οι ασθενείς πρέπει να έχουν δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και μάλιστα η πολιτεία οφείλει να δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία ειδικά απέναντι στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
Σχετικά Νέα
Λαμία: Νταλίκα «λαμπάδιασε» στην εθνική οδό
Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής μια νταλίκα στην Εθνική οδό Αθηνών –.
Άγιο Δημήτριο: Συμπλοκή με τρεις ανήλικους τραυματίες
Συμπλοκή ατόμων που οδήγησε σε τραυματισμούς τριών ανήλικων σημειώθηκε κοντά σε εμπορικό κέντρο στον.
Hellenic Train: Επιπλέον δρομολόγια από τη Δευτέρα 3 Απριλίου – Αναλυτικά το πρόγραμμα
Η Hellenic Train με νεότερες ανακοινώσεις θα ενημερώνει για τα δρομολόγια που θα προστίθενται.
Νεκρός 49χρονος λοχαγός που υπηρετούσε σε στρατόπεδο της Ξάνθης
Λοχαγός 49 ετών, ο οποίος υπηρετούσε σε μονάδα της Ξάνθης έχασε, χθες το απόγευμα,.