

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν έθεσαν σήμερα υπό κράτηση και στη συνέχεια άφησαν ελεύθερο τον πατέρα της Μαχσά Αμινί, αφού τον προειδοποίησαν να μην προχωρήσει σε κινήσεις που θα σχετίζονται με την πρώτη επέτειο από τον θάνατό της, όπως δήλωσε οργάνωση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Δυνάμεις ασφαλείας έθεσαν υπό κράτηση τον Αμτζάντ Αμινί σήμερα και τον οδήγησαν και πάλι στο σπίτι του αφού τον προειδοποίησαν να μην προχωρήσει σε κινήσεις που θα σηματοδοτούν την επέτειο θανάτου της κόρης του», ανέφερε το Δίκτυο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κουρδιστάν (KHRN).
Ο θάνατος της Αμινί πέρυσι, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, προκάλεσε μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κλιμακώθηκαν στη μεγαλύτερη έκφραση αμφισβήτησης προς τις ιρανικές αρχές εδώ και χρόνια.
Πηγή: skai.gr
Σχετικά Νέα
Νορβηγία: Αποεπενδύει από ισραηλινή εταιρεία λόγω εμπλοκής της σε εποικισμούς στη Δυτική Όχθη
Το νορβηγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, το μεγαλύτερο στον κόσμο με κεφάλαια ύψους περίπου 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων,.
Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 drones κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά το αίτημα για εκεχειρία
Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) στη διάρκεια της νύχτας που.
Σάλος γύρω από το “δώρο” του Κατάρ προς τον Τραμπ: Το πολυτελές Boeing 747-8 Jumbo
Η πολεμική εντάθηκε χθες, Κυριακή, στις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω από ένα αεροπλάνο που πρόκειται.
Ηρεμία στα σύνορα Ινδίας και Πακιστάν
Ηρεμία επικράτησε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κατά μήκος των συνόρων της Ινδίας.