

Το Ιράν θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου βάσει της συμφωνίας με τις διεθνείς δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμά του, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ιρανικού Κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να το σταματήσουν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Παρασκευή μέτρα προκειμένου να αναγκάσουν το Ιράν να σταματήσει να παράγει ουράνιο χαμηλού βαθμού εμπλουτισμού και να επεκτείνει το μοναδικό εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας που διαθέτει, εντείνοντας μια εκστρατεία που έχει σκοπό να σταματήσει το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της Τεχεράνης και να περιορίσει την ισχύ της στην περιοχή.
“Βάσει της (πυρηνικής) συμφωνίας το Ιράν μπορεί να παράγει βαρύ ύδωρ και αυτό δεν είναι παραβίαση της συμφωνίας, Ως εκ τούτου θα συνεχίσουμε με τη δραστηριότητα εμπλουτισμού”, δήλωσε ο Λαριτζανί σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε παρόμοια είδηση.
Το Fars μετέδωσε επίσης πως η Εθνική Εταιρία Ιρανικού Πετρελαίου (NIOC) θα ανοίξει γραφείο στο Ιράκ.
Το νέο γραφείο “θα διευκολύνει τη συνεργασία στην πετρελαϊκή βιομηχανία και τη μεταφορά μηχανολογικών και τεχνικών υπηρεσιών στο Ιράκ”, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται ενώ το Ιράν αντιμετωπίζει κυρώσεις των ΗΠΑ στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Η Συρία χαιρετίζει ως ένα «θετικό βήμα» την επίσημη άρση των αμερικανικών κυρώσεων
Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε σήμερα ως ένα «θετικό βήμα» την επίσημη άρση των.
Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας ανακοίνωσε έξι νεκρούς από ισραηλινά πλήγματα
Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το θάνατο.
Ζελένσκι: Οι νυχτερινές επιθέσεις δείχνουν ότι η Μόσχα εμποδίζει μια κατάπαυση του πυρός
Η τεράστια επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύχτας από ρωσικά.
Δημοσκόπηση: Πρώτος στόχος του Νετανιάχου η παραμονή στην εξουσία
Οι πολίτες του Ισραήλ «κατακεραυνώνουν» τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου καθώς σύμφωνα με.