

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν θα ταξιδέψει στον Λίβανο αύριο, Παρασκευή, προκειμένου να συζητήσει διάφορα περιφερειακά θέματα, ανέφεραν σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.
Στο μεταξύ, στρατιωτικός αξιωματούχος της Χεζμπολάχ τραυματίστηκε σοβαρά σε ισραηλινή επιδρομή που έθεσε σήμερα στο στόχαστρο το αυτοκίνητό του στον νότιο Λίβανο, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Το αυτοκίνητο στοχοποιήθηκε στην πόλη Ναμπατίγια, που βρίσκεται σχετικά μακριά από τα σύνορα και είχε γλιτώσει από την καθημερινή βία ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και τον ισραηλινό στρατό.
Ο αξιωματούχος «τραυματίστηκε σοβαρά και ένα πρόσωπο που τον συνόδευε τραυματίστηκε επίσης», διευκρίνισε η πηγή που ζήτησε ανωνυμία.
Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, «ισραηλινό drone εκτόξευσε έναν πύραυλο γύρω στις 16:15 στην ανατολική είσοδο της Ναμπατίγια σε όχημα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς το οποίο πήρε φωτιά».
Ο λιβανικός στρατός απέκλεισε το σημείο όπου χτυπήθηκε το αυτοκίνητο, σε έναν κύριο δρόμο της πόλης, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.
Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως «εξετάζει τις πληροφορίες» για το θέμα της επιδρομής.
Από την επομένη της πρωτόγνωρης επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, που οδήγησε στο ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα, η Χεζμπολάχ βομβαρδίζει θέσεις του ισραηλινού στρατού στα σύνορα, σε ένδειξη υποστήριξης προς τη Χαμάς.
Το Ισραήλ απαντά βομβαρδίζοντας στόχους στον νότιο Λίβανο και τα drones του θέτουν τακτικά στο στόχαστρο μαχητές της Χεζμπολάχ.
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Έληξε η πασχαλινή εκεχειρία 30 ωρών – «Όχι» του Κρεμλίνου στην παράτασή της, παρά τις πιέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Έληξε τα μεσάνυχτα της Κυριακής (20/4), η πασχαλινή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, διάρκειας.
Οι Χούθι της Υεμένης μιλούν για 12 νεκρούς σε βομβαρδισμούς στην πρωτεύουσα Σανάα που αποδίδουν στις ΗΠΑ
Αεροπορικοί βομβαρδισμοί που απέδωσαν στις ΗΠΑ στην πρωτεύουσα Σανάα είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη.
Λίβανος: Ο μαρωνίτης πατριάρχης Μπεσάρα Ράχι έσπασε το ισχίο του κατά τη διάρκεια της λειτουργίας
Ο επικεφαλής της μαρωνίτικης εκκλησίας του Λιβάνου πατριάρχης Μπεσάρα Ράχι, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Να μην μετατρέψει το Ελ Σαλβαδόρ σε «τεράστια διεθνή φυλακή» καλεί τον πρόεδρο Μπουκέλε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε να μην.