

Το Ιράν δεν κατάφερε να θέσει σε τροχιά τρεις ερευνητικές συσκευές αφού ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε την Πέμπτη δεν απέκτησε την απαιτούμενη ταχύτητα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη δηλώσεις ενός εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας της χώρας.
Η απόπειρα εκτόξευσης αυτών των δορυφόρων, σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη στη Βιέννη οι έμμεσες διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 μεταξύ του Ιράν και της Δύσης, επικρίθηκε σφόδρα από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Για να μπει σε τροχιά το φορτίο πρέπει να φτάσει σε ταχύτητα πάνω από τα 7.600 (μέτρα ανά δευτερόλεπτο). Εμείς φτάσαμε τα 7.350» είπε ο εκπρόσωπος Αχμάντ Χοσεϊνί.
Το Ιράν, που έχει ένα από τα μεγαλύτερα πυραυλικά προγράμματα στη Μέση Ανατολή, έχει επιχειρήσει πολλές φορές στο παρελθόν να θέσει σε τροχιά δορυφόρους, χωρίς επιτυχία, κυρίως για τεχνικούς λόγους.
Σχετικά Νέα
Ο Μακρόν δήλωσε πως δεν προτίθεται να προκηρύξει δημοψήφισμα για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τάχθηκε υπέρ.
Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: «Θα αναλάβετε δράση για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;»
«Θα αναλάβετε δράση με αποφασιστικό τρόπο για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;», ήταν.
Γαλλία: Για περισσότερες από 4 ώρες κατέθετε η Κιμ Καρντάσιαν στη δίκη για τη ληστεία σε βάρος της
Ολοκληρώθηκε έπειτα από τέσσερις και πλέον ώρες η κατάθεση της πρωταγωνίστριας τηλεριάλιτι και «βασίλισσας».
Συρία: Η άρση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ συνιστά μια νέα αρχή, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Αλ Σιμπάνι
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ασάαντ αλ Σιμπάνι δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του.