Ηράκλειο: Στο Ηράκλειο η υφυπουργός Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα η υφυπουργός Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, στο πλαίσιο επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου στην Κρήτη, ενόψει των ευρωεκλογών.

Η υφυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό και τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Με τον δήμαρχο συζήτησαν για τον ευρύτερο σχεδιασμό του δήμου αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την υλοποίηση έργων, που θα επιτρέψουν την μετατροπή του Ηρακλείου σε κυκλική πόλη με μηδενικά απόβλητα. Η κ. Σδούκου επισήμανε ότι στόχος είναι τα ζητήματα της Πράσινης Μετάβασης να βρεθούν σε φάση υλοποίησης μέχρι το 2027 και ενημέρωσε τον δήμαρχο για το πρόγραμμα «Απόλλων». Το πρόγραμμα αφορά στην παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας για τους δήμους και για δωρεάν ρεύμα σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά και η κ. Σδούκου εξέφρασε τη διάθεση του υπουργείου να στηρίξει τον δήμο Ηρακλείου με κάθε τρόπο.

Ο κ. Καλοκαιρινός αναφέρθηκε και στο τοπικό πολεδομικό σχέδιο που είναι στο στάδιο της εκπόνησης, ενημέρωσε την υφυπουργό για την αναμενόμενη παραχώρηση χρήσης των Ενετικών Τειχών από το υπουργείο Πολιτισμού. Επίσης εξέφρασε το ενδιαφέρον του δήμου για το λιμάνι, μετά την παραχώρησή του στον όμιλο Grimaldi.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ακόμα, είναι τα έργα του δήμου που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, η ανταποδοτικότητα του Πράσινου Ταμείου προς τους ΟΤΑ, οι τρέχουσες αναπλάσεις στο δήμο Ηρακλείου, καθώς και η σημασία της συμμετοχής των πολιτών στις ευρωεκλογές της 9 ης Ιουνίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο βουλευτής Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και υπεύθυνος συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης Ορέστης Καβαλάκης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης, ο Κώστας Γιαννουλάκης αντιπρόεδρος-μέλος Π.Ε. και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ., καθώς και η γενική γραμματέας του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη.

Αυτήν την ώρα η Υφυπουργός συναντάται με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη όπου βασικό θέμα της συζήτησης των δύο πλευρών είναι τα θαλάσσια αιολικά πάρκα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα