

Έχει έρθει η στιγμή το ελληνικό κράτος να γίνει παρεμβατικό, αποδοτικό και να λύσει τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού λαού» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, κατά την έναρξη της σύσκεψης με τους παραγωγικούς φορείς στο Ηράκλειο.
Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι προς αυτή την κατεύθυνση «οι Ευρωεκλογές είναι το έναυσμα, για την εναλλακτική προοδευτική λύση που ζητάει ο τόπος, με έναν ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ, με μία ομάδα η οποία θα μπορεί να επιδείξει ενσυναίσθηση, ηθική και τεχνοκρατική επάρκεια».
Για την ενέργεια και σε ότι αφορά συγκεκριμένα τις ανεμογεννήτριες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι αυτό που προωθείται είναι «ανεμογεννήτριες για τους λίγους» σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που εκφράζουν οι τοπικές κοινωνίες. «Θέλουμε πράσινη μετάβαση και γρήγορα, αλλά με τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών» είπε ο κ. Κασσελάκης και αναφερόμενος στην ακριβή ενέργεια σημείωσε πως «Ας νομοθετήσει η κυβέρνηση, ας βάλει πλαφόν 5% στο ηλεκτρικό ρεύμα, για να μπορεί να παταχθεί η αισχροκέρδεια». Και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά στο 0% για να μειωθεί ο ρυθμός φτωχοποίησης του Έλληνα πολίτη και να μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα στον υπερμειωμένο συντελεστή που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν είναι δυνατόν στη χώρα μας, η βενζίνη που διυλίζεται στην Ελλάδα, να πωλείται πιο ακριβά από την ίδια βενζίνη στην Κύπρο».
Ο κ. Κασελάκης απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου αναφέρθηκε και στον αποκαλούμενο όπως είπε φαύλο κύκλο που δημιουργείται από την αδυναμία ενός επιχειρηματία να προσλάβει εργαζόμενους, λόγω των εισφορών και ταυτόχρονα να υπάρχει ένα καθεστώς εκμετάλλευσης στους ίδιους τους εργαζόμενους.
Για την Κρήτη ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε ότι ως πατρίδα του έχει «ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του» συμπληρώνοντας ωστόσο ότι εκτός από αυτή τη σύνδεση, αλλά και τη σύνδεση με τους κινηματικούς αγώνες «αντιμετωπίζει πολλά θέματα, παρά το γεγονός ότι είναι ένα πιο εύρωστο νησί σε σχέση με άλλα νησιά της επικράτειας. Έχει το 7% του πληθυσμού και συνεισφέρει το 14% στο εθνικό ΑΕΠ, αλλά ταυτόχρονα υπολείπεται σε βασικές υποδομές». Αμέσως μετά ο κ. Κασσελάκης περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου συνομιλώντας με πολίτες και καταστηματάρχες.
πηγή:ertnews.gr
Σχετικά Νέα
Συλλυπητήρια Κ. Μητσοτάκη για το θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
“Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι.
ΣΥΡΙΖΑ: Η επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης
«Η θλιβερή επέτειος της 21η Απριλίου αποτελεί πάντα υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης και υπεράσπισης.
ΚΚΕ: Οι πρωταγωνιστές της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν πρόσωπα που υπηρέτησαν τους μηχανισμούς του αστικού κράτους
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη “μαύρη” επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας.
Ν. Ανδρουλάκης για την 21η Απριλίου: Η συλλογική μνήμη άγρυπνος φρουρός των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
«Το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 γύρισε την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω,.