Ηράκλειο: Σε παραλήρημα ο 36χρονος που μαχαίρωσε την σύντροφό του – Θα παραμείνει στην ψυχιατρική κλινική

Ο 36χρονος από το Ηράκλειο που φέρεται να μαχαίρωσε 14 φορές την σύντροφό του, απολογήθηκε νωρίτερα σήμερα, με την αρμόδια ανακρίτρια να πηγαίνει στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο άνδρας για να γίνει η διαδικασία.

Ο φερόμενος ως δράστης ωστόσο, σύμφωνα με το CretaLive παραμένει σε παραλήρημα, συνεχίζοντας να αναφέρει ότι τον καταδιώκουν και ότι συμφέροντα θέλουν να τον εξοντώσουν επαγγελματικά.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να παραμείνει στο ΠΑΓΝΗ φρουρούμενος και την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 36χρονου, Γιώργος Κοκοσάλης και Εύα Κλεισαρχάκη, εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση τους για τον τρόπο με τον οποίο εισαγγελέας και ανακρίτρια προσέγγισαν σε αυτή τη φάση τον εντολέα τους, αμιγώς θεραπευτικά – ιατρικά και όχι ποινικά – τιμωρητικά.

Όπως τόνισε ο κύριος Κοκοσάλης, η ανακρίτρια ικανοποίησε το σύνολο των αιτημάτων της υπεράσπισης, διατάσσοντας να γίνουν πραγματογνωμοσύνες από ψυχίατρο και νευρολόγο, διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Επίσης, έλαβε υπόψη και τα έγγραφα του θεράποντος ψυχιάτρου κ. Φαλούτσου και της ομάδας του, σε συνδυασμό με την ψυχιατροδικαστική έκθεση του κ. Πασπαράκη.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν με αυτόν τον τρόπο μέχρι να εμπλουτιστεί το σύνολο του ιατρικού φακέλου και έτσι να αποφανθούν στην συνέχεια για την περαιτέρω ποινική αντιμετώπιση του 36χρονου, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι θα υιοθετηθεί το αίτημα τους για αναστολή εκτέλεσης της ποινικής διαδικασίας.

Χαρακτήρισε ανθρώπινη την στάση εισαγγελέως και ανακρίτριας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας είναι αποκαλυπτικό της ψυχικής κατάστασης του 36χρονου, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε παραλήρημα.

Να σημειωθεί ότι παρόντες ήταν και οι θεράποντες γιατροί του 36χρονου, ο οποίος, όπως προαναφέραμε, θα παραμείνει στο ΠΑΓΝΗ με τη διαδικασία της «φύλαξης ακατολογίστου».