

Ένας Ιρακινός, ο οποίος έχει ζητήσει να του χορηγηθεί διεθνής προστασία στην Ιταλία, συνελήφθη το Σάββατο από την αστυνομία αφού φώναξε Αλαχού Ακμπάρ και απείλησε να αυτοπυρποληθεί κοντά στο Βατικανό, σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την αστυνομία της χώρας.
Ο άνδρας αυτός, ο οποίος ήταν πολύ ταραγμένος, κράδαινε έναν αναπτήρα μπροστά στους ένστολους φρουρούς που βρίσκονταν κοντά στις κιονοστοιχίες που πλαισιώνουν την Πλατεία του Αγίου Πέτρου, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messagero.
Ο Ιρακινός διατύπωσε κάποιες φράσεις που στερούνταν νοήματος στις οποίες αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν την έκφραση στα αραβικά Αλαχού Ακμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος) προτού δύο αστυνομικοί με πολιτικά τον ρίξουν στο έδαφος και τον θέσουν υπό έλεγχο.
Ο άνδρας φορούσε ένα τζιν και ένα μαύρο μπλουζάκι και δεν είχε μαζί του κάποιο σακίδιο ή κάποια φιάλη με εύφλεκτο υλικό. Αυτός οδηγήθηκε στο γειτονικό αστυνομικό τμήμα για επαλήθευση στοιχείων, σύμφωνα με την Il Messagero, η οποία δημοσίευσε στον ιστότοπό της εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης.
Δύο λεπτά πέρασαν μόνον από τότε που ο άνδρας άρχισε να απειλεί ως τη σύλληψή του. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας μπροστά από το Βατικανό τον είχαν υπό διαρκή παρακολούθηση όση ώρα απειλούσε κάνοντας μεγάλες χειρονομίες, υπογραμμίζει η Il Messagero.
Οι δύο αστυνομικοί με πολιτικά επενέβησαν πολύ γρήγορα για να αποφευχθεί η πρόκληση ανησυχίας στους τουρίστες και τους πιστούς.
Σχετικά Νέα
Πώς θα πρέπει να ξοδέψει τα χρήματά της η Νορβηγία; Να λύσει παγκόσμια προβλήματα, λέει πάνελ πολιτών
Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας του 1,8 τρισεκ. δολαρίων –το μεγαλύτερο του κόσμου–.
Τσεχία: Εκλογές τον Οκτώβριο με φαβορί τον λαϊκιστή Μπάμπις – Σε υποχώρηση η κυβερνητική συμμαχία του Φιάλα
Στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές θα προσέλθουν οι Τσέχοι στις 3 και 4.
ΠΟΥ: Επιπτώσεις διαρκείας από την πείνα σε «μία ολόκληρη γενιά» στη Γάζα
Τα ποσοστά υποσιτισμού αυξάνονται στη Γάζα και η πείνα θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις.
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε υψηλό σχεδόν τετραετίας η ανεργία
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών έφτασε το ποσοστό της ανεργίας στη.