Ιράκ: Τραυματίστηκε προσωπικό των ΗΠΑ από επίθεση σε αεροπορική βάση

Κάποιους πεζοναύτες, ελαφρά τραυματισμένους και ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ, πιο βαριά, άφησε πίσω της η επίθεση στην αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ του Ιράκ το Σάββατο, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος, επικαλούμενος αρχικές εκτιμήσεις.

Ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι οι αρχικές αναφορές έδειξαν ότι η βάση χτυπήθηκε από βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η βάση να χτυπήθηκε από ρουκέτες, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται πως περίπου 10 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν το Σάββατο στο δυτικό Ιράκ εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης όπου φιλοξενούνται Αμερικανοί στρατιώτες και στρατεύματα του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικοί της ιρακινής αστυνομίας και ένας αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού.

«Βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν την αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ» στην επαρχία Αλ Άνμπαρ, δήλωσε ένας αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού που δε θέλησε να κατονομαστεί.

Ο ίδιος ανέφερε πως «μια αρχική αξιολόγηση των ζημιών» βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως οι «πρώτες» πληροφορίες κάνουν λόγο «για ένα μέλος των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας σοβαρά τραυματισμένο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα