Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δρομολογήσει την περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής της τους επόμενους μήνες προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της οικονομίας και του πληθωρισμού.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κράτησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια της, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για μία μείωση τους επόμενους μήνες καθώς ενσωμάτωσε στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα την πρόβλεψη και για “χαμηλότερα επίπεδα” στα επιτόκια της, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να κινείται κάτω από τον επίσημο στόχο.

Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι εξετάζει “και επιλογές όσον αφορά το μέγεθος και τη σύνθεση πιθανών νέων καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού”, επαναφέροντας στο τραπέζι την πιθανότητα ενός νέου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης European Stoxx 600 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 389,55 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 12.378,53 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,05% στις 5.575,45 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,1% στις 7.500,37 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%.

Οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ έρχονται ενώ οι αναλυτές περιμένουν η Federal Reserve να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης.

Σχετικά Νέα