Ήπια πτώση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια πτώση καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς η συνολική εικόνα κυριαρχείται από το διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Ο Γενικός Δείκτης χάνει 0,31% στις 1.421 μονάδες με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 6,02 εκατ. ευρώ και ο συνολικός όγκος συναλλαγών να ανέρχεται στα 1,46 τεμάχια.

Ο τραπεζικός κλάδος υποχωρεί κατά 0,66% στις 1.223 μονάδες με την ΕΤΕ να χάνει 0,53%, την Eurobank να υποχωρεί κατά 0,56% ενώ η Alpha Bank κερδίζει 0,1%. Η Optima χάνει 0,15%.

Η Τράπεζα Πειραιώς χάνει 1,36%. Η τράπεζα αξιοποίησε χθες τις διεθνείς αγορές ομολόγων και εξέδωσε νέο ομόλογο 650 εκατ. ευρώ (έναντι αρχικά προγραμματισμένου 500 εκατ. ευρώ) 11ετούς τίτλου Tier 2, με δυνατότητα ανάκλησης μετά από 6 χρόνια. Το κουπόνι ανήλθε στο 5,5% (Mid Swaps +340bps έναντι αρχικής καθοδήγησης για 5,75%) με τις συνολικές προσφορές να ξεπερνούν τα €2,7 δισ.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ο FTSE χάνει 0,32% στις 3.444 μονάδες και ο αντίστοιχος της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κινείται οριακά αρνητικά στις 2.304 μονάδες.

Στον FTSE απώλειες 1,17% καταγράφει η Coca Cola και η ΕΥΔΑΠ υποχωρεί κατά 1,06%. Στιν αντίποδα, το Διεθνές Αεροδρόμιο κερδίζει 0,96% καθώς χτες ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου.

Χτες το Χρηματιστήριο Αθηνών συνέχισε την πτώση του την Τρίτη, με το σημείο αναφοράς της αγοράς να συγκρατεί κάπως τις απώλειές του χάρη στην αντίδραση της Coca-Cola HBC και της Εθνικής Τράπεζας.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.426,10 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,58% από τις 1.434,17 μονάδες της Δευτέρας. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE-25 υποχώρησε 0,74%, κλείνοντας στις 3.455,85 μονάδες. Η εμπορική δραστηριότητα βελτιώθηκε στα 89 εκατ. ευρώ, αν και παραμένει κάτω από τον κινητό μέσο όρο 100 ημερών των 119 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται σήμερα ότι μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η Aegean θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου ενώ η μετοχή της Orilina θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα χρήσης 2023.

H εικόνα στα διεθνή χρηματιστήρια
Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αύριο, αλλά και για τα στοιχεία του αμερικανικού πληθωρισμού σήμερα, λίγο πριν το ξεκίνημα των συναλλαγών στη Wall Street.

Νωρίτερα υποχώρησαν ποχωρούν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τον ιαπωνικό Nikkei να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις τελευταίες μακροοικονομικές ανακοινώσεις από την περιοχή εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

 

πηγή   capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα