Ήπια πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ήπια πτώση καταγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από τα απογοητευτικά στοιχεία από την Κίνα για τις λιανικές πωλήσεις.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,11%. Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει απώλειες 0,12%, στη Γαλλία ο CAC 40 υποχωρεί 0,27%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 0,05%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,21%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,46%.

Οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας αυξήθηκαν κατά το απογοητευτικό ποσοστό του 2,5% τον Αύγουστο σε σχέση με έναν χρόνο πριν καθώς η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με το χειρότερο ξέσπασμα του κορονοϊού από την αρχική του εξάπλωση στις αρχές του 2020. Τα στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία της Κίνας υπολείπονταν σημαντικά σε σχέση με την αύξηση κατά 7% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Παράλληλα, σε μακροοικονομικό επίπεδο, στο υψηλότερο σημείο από το 2012, αυξήθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία, αλλά και στο υψηλότερο μηνιαίο επίπεδο εδώ και 24 χρόνια. Οι τιμές του καταναλωτή αυξήθηκαν, κατά 3,2% σε ετήσια βάση, μετά από άνοδο 2% τον Ιούλιο, στο υψηλότερο σημείο από το Μάρτιο του 2012, σύμφωνα με τα γραφεία της Στατιστικής Υπηρεσίας στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα