Ήπια κέρδη αλλά με νευρικότητα στο Χρηματιστήριο

Οκτώ και σήμερα συνεδριάσεις απομένουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι να γίνουν οι εκλογές και να αποκτήσει εικόνα η αγορά για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν οι επενδυτές την επόμενη μέρα.

Για την ώρα, οι αγορές πάντως προεξοφλούν ομαλή κυβερνητική αλλαγή, ενώ ήδη από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, τόσο η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά όσο και η αντίστοιχη των κρατικών ομολόγων φανέρωσαν τις προσδοκίες τους για την διαφαινόμενη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα.

Σ’ αυτό το κλίμα, ο Γενικός Δείκτης κινείται με άνοδο +0,58% στις 854,31 μονάδες έχοντας υψηλό στις 854,37 μονάδες και χαμηλό στις 848,27 μονάδες.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 7,64 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος στα 4,1 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων 2 εκατ. μετοχές να διακινούνται στις τράπεζες.

Σήμερα πραγματοποιούνται οι γενικές συνελεύσεις των Intralot, Lamda Development και Quest Holdings.

Στις τράπεζες καταγράφεται ήπια άνοδος, με την Eθνική +1,3%, Πειραιώς +0,8%, Alpha Bank +0,5%, Eurobank +0,2% ενώ κέρδη +2% καταγράφει η Attica Bank.

Στον Large Cap τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι MIG με 2,65%, o Ελλάκτωρ με 1,42%, ο ΟΛΠ με 1,36% και η Aegean με 1%.

Στη χτεσινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 849,35 μονάδες με άνοδο 1,27%, ενώ κινήθηκε μόνιμη σε θετική τροχιά, έχοντας χαμηλό στις 840,84 μονάδες (+0,25%) και υψηλό στις 849,69 μονάδες. Κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η κατακόρυφη μείωση της αξίας συναλλαγών που κατήλθε στα 55,68 εκατ. ευρώ και ήταν η μικρότερη των είκοσι συνεδριάσεων που έχουν γίνει μετά τις ευρωεκλογές, στοιχείο που δείχνει ότι οι ισχυροί τήρησαν στάση αναμονής, χωρίς μεγάλες πρωτοβουλίες.

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε ελεγχόμενης μορφής διόρθωση δεδομένου ότι δείκτες και μετοχές είχαν φτάσει σε τεχνικές υπερβολές, οπότε καταγράφηκαν κινήσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων, «κλειδώθηκε» μέρος της κερδισμένης ρευστότητας αλλά χωρίς ακρότητες. Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα ο Γ.Δ. είχε εβδομαδιαία πτώση 1,02%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης διόρθωσε σε ποσοστό 5,46%, κρατώντας όμως κέρδη 70,35% στο 6μηνο του 2019!

Σχετικά Νέα