Ήπια κάθοδος στις ευρωαγορές

Με μικρές απώλειες ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές σε μια εβδομάδα που οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών σε ΗΠΑ και Ασία σχετικά με τα επιτόκια.

Συγκεκριμένα, η Fed θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της την Τετάρτη με τους αναλυτές να θεωρούν ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά, ενώ την Παρασκευή η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα γνωστοποιήσει τις κινήσεις της για τη νομισματική πολιτική.

Στο μεταξύ, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας και στην Ιαπωνία θα συνεδριάσει η Κεντρική Τράπεζα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,4% στις 459,85 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX χάνει 0,38% στις 15.830 μονάδες και στη Γαλλία υποχωρεί κατά 0,68% στις 7.329 μονάδες. O FTSE υποχωρεί οριακά κατά 0,1% στις 7.703 μονάδες.

Σε επίπεδο περιφερειακών οικονομιών ο ιταλικός MIB χάνει 0,48% και στην Ισπανία ο IBEX υποχωρεί κατά 0,41%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της SocGen υποχωρεί κατά 6% μετά την ανακοίνωση του πρώτου στρατηγικού σχεδίου που κατάρτισε ο CEO της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας, Slawomir Krupa.