Ήπια άνοδος στο χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών μεταξύ των 720-730 μονάδων, προχωρώντας σε επιλεκτικές κινήσεις και μικροδιορθώσεις και αναμένοντας την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,11% στις 730,11 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.904,24 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,10% στις 598,58 μονάδες.

Η προσοχή στην αγορά σήμερα στρέφεται στη μετοχή της Eurobank, η οποία διαπραγματεύεται με τη νέα αναπροσαρμοσμένη τιμή λόγω της ολοκλήρωσης της συγχώνευσης με την Grivalia. Από σήμερα οι μετοχές της Grivalia σταματούν τη διαπραγμάτευση και θα ανταλλαχθούν με 15,8 νέες μετοχές της Eurobank. Στη θέση της Grivalia στον FTSE εισήλθε η μετοχή της Cenergy, η οποία κινείται σήμερα έντονα ανοδικά.

Η προσοχή «μοιράζεται» και στη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία κινείται με σημαντικά, επίσης κέρδη, μετά το δημοσίευμα του Capital.gr ότι αθόρυβα τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή το πλάνο της Mckinsey. Στους τρεις βασικούς πυλώνες των προτάσεων του συμβούλου, καταγράφεται ήδη σημαντική πρόοδος, η οποία αναμένεται να αποτυπωθεί στα οικονομικά αποτελέσματα από το 2020.

Πάντως, εκτός από τις επιχειρηματικές εξελίξεις, καθώς και τα αποτελέσματα των εισηγμένων για το α’ 3μηνο του έτους, η αγορά αναμένει και τα αποτελέσματα των προσεχών ευρωεκλογών. Και μπορεί αυτές να μην βγάζουν κυβερνήσεις, αλλά θα λειτουργήσουν ως μια αξιόπιστη μέτρηση για το που κινείται το εκλογικό σώμα, το οποίο εντός των επόμενων 4 μηνών – το αργότερο- θα κληθεί να εκλέξει κυβέρνηση.

Τεχνικά, τώρα, ο Γενικός Δείκτης δείχνει να μπορεί να ισορροπήσει στα τρέχοντα επίπεδα και κυρίως σε ένα εύρος 20 μονάδων, με τις 710 μονάδες αποτελούν την βραχυπρόθεσμη στήριξη. Από την άλλη πλευρά, η συσσώρευση και η ολοκλήρωση της διόρθωσης θα θεωρηθεί περαιωμένη μόνο σε ενδεχόμενο κλείσιμο πάνω από τις 750 μονάδες. Η διόρθωση από τα υψηλά του Απριλίου δεν έχει χαλάσει το ανοδικό μομέντουμ, με τους αγοραστές να φαίνονται περισσότερο πρόθυμοι επί του παρόντος να ελέγξουν το βάθος της πτώσης και λιγότερο να κινηθούν επιθετικά.

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ και η Cenergy σημειώνουν κέρδη 4,04% και 3,31% αντίστοιχα, με τον ΑΔΜΗΕ και τη Λάμδα να είναι στο +1,51% και +1,40% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, Aegean, Ελλάκτωρ, Βιοχαλκο, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Τιτάν και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, Φουρλής και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν απώλειες 1,15% και 1,53% αντίστοιχα, ενώ οι Jumbo, Eurobank, ΟΛΠ, Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Μυτιληναίος και Σαράντης να σημειώνουν πτώση χαμηλότερη του 0,7%. Χωρίς μεταβολή οι ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil και ΕΧΑΕ.

Σχετικά Νέα