

Με μικρά κέρδη κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή εν μέσω της διάχυτης αισιοδοξίας για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας και μετά τα τελευταία στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι οι δύο πλευρές έχουν να διανύσουν “ακόμα κάποιο δρόμο, αλλά όχι πολύ”, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν μνημειώδεις ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ σε επιστολή του προς τον Αμερικανό πρόεδρο αναφέρει ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Το Xinhua μετέδωσε επίσης ότι ο αντιπρόεδρος Λίου Χε, ο οποίος χθες συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον με τον πρόεδρο Τραμπ, δήλωσε πως επιτεύχθηκε συναίνεση σχετικά με το κείμενο της εμπορικής συμφωνίας.
Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 388,25 μονάδες.
Ο DAX σημειώνει οριακές μεταβολές στις 11.987,31 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η γερμανική βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε το Φεβρουάριο καθώς η ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου αντιστάθμισε την υποχώρηση του μεταποιητικού κλάδου.
Ειδικότερα, η συνολική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,7% το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 0,5%. Η κατασκευαστική παραγωγή σημείωσε άλμα 6,8% το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε 0,2%.
Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,15% στις 5.473,12 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 7.416,68 μονάδες.
Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.
Σχετικά Νέα
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.
Δασμοί: Και δεύτερο αεροσκάφος της Boeing επιστρέφει στις ΗΠΑ από την Κίνα
Ένα δεύτερο αεροσκάφος της Boeing που προοριζόταν για κινεζική αεροπορική εταιρεία κατευθυνόταν πίσω στις.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Υεμένη: Οι Χούθι κάνουν λόγο για 12 νεκρούς σε βομβαρδισμούς που αποδίδουν στις ΗΠΑ
Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας του Πάσχα.