Ήπια άνοδος στις ασιατικές αγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά τις αναφορές ότι στην Ουάσινγκτον, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι πλησιάζουν σε μια συμφωνία που θα διασφαλίζει ότι το αμερικανικό κράτος θα είναι σε θέση να συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος του.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι πλησιάζουν σε συμφωνία που προβλέπει την αύξηση του ορίου του χρέους για δύο χρόνια, σύμφωνα με αναφορές κυβερνητικών αξιωματούχων. Η συμφωνία θα προβλέπει παράλληλα την επιβολή ορίου στις δημόσιες δαπάνες για τις περισσότερες κατηγορίες, εκτός του τομέα της άμυνας.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν έχει προειδοποιήσει το Κογκρέσο ότι το αμερικανικό δημόσιο μπορεί να βρεθεί σε αδυναμία να καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις του ακόμα και από την 1η Ιουνίου, χωρίς μια συμφωνία για την αύξηση του χρέους.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 30.916,31 μονάδες.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι στο Τόκιο ο δομικός δείκτης καταναλωτή – που δεν περιλαμβάνει τα φρέσκα τρόφιμα, αλλά περιλαμβάνει τα καύσιμα, αυξήθηκε κατά 3,2% τον Μάιο από ένα χρόνο νωρίτερα, μετά από άνοδο 3,5% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές τοποθετούσαν τον δείκτη – που λειτουργεί σαν πρόδρομος δείκτης για το σύνολο της χώρας – στο 3,3%.

Στο Χονγκ Κονγκ η αγορά παρέμεινε κλειστή σήμερα λόγω δημόσιας αργίας. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,4%, ενώ ο δείκτης CSI 300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.

Ο κλάδος των ημιαγωγών συνέχισε να κερδίζει έδαφος μετά τα ισχυρά αποτελέσματα της Nvidia. Ο τίτλος του αμερικανικού αμερικανικού κολοσσού σημείωσε χθες άλμα 24% στη Wall Street.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα