Ήπια ανοδική τάση στις ευρωαγορές

Ήπια ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, ακολουθώντας το ράλι των δεικτών της Wall Street, με τους επενδυτές πάντως να παραμένουν επιφυλακτικοί μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και έδειξαν νέο άλμα του πληθωρισμού σε υψηλό τεσσάρων δεκαετιών.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ δήλωσε χθες ότι αυτό που “χρειάζεται να δούμε είναι να υποχωρεί ο πληθωρισμός με ξεκάθαρο και πειστικό τρόπο”, προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να πιέζει μέχρι να δει αυτή την υποχώρηση του πληθωρισμού. Η Fed αύξησε τα επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσης στην τελευταία της συνεδρίαση, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 20 ετών, ενώ έχει προγραμματίσει άλλες δύο αυξήσεις κατά 50 μ.β. την κάθε φορά μέσα στο καλοκαίρι.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν εκτίναξη του ετήσιου πληθωρισμού σε υψηλό 40 ετών στο 9% τον Απρίλιο από 7% τον Μάρτιο. Η κεντρική τράπεζα της χώρας πραγματοποίησε την τέταρτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων της τον Μάιο, οδηγώντας το επιτόκιο της στο 1%, ενώ οι αγορές περιμένουν και νέες αυξήσεις τους επόμενους μήνες παρά τον κίνδυνο η βρετανική οικονομία να διολισθήσει σε ύφεση.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,1% στις 439,60 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται οριακά 0,04% στις 14.192,32 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,15% στις 6.438,74 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακές απώλειες 0,01% στις 7.518,21 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,5%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα