Ήπια ανοδικές τάσεις στα ευρωχρηματιστήρια – Στο +7,5% η μετοχή της Abrdn

Σταθεροποιητικές, αλλά με θετικό πρόσημο, τάσεις καταγράφουν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την παύση του ράλι στη Wall Street και τις μεικτές τάσεις στις αγορές Ασίας – Ειρηνικού, με οδηγό τον κλάδο βασικών πόρων και τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ οι επενδυτές και οι κεντρικοί τραπεζίτες αναμένουν στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα που θα μπορούσαν να αλλάξουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,13%, ενώ ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης, Eurostoxx 50, με τα “βαριά χαρτιά” της ευρωζώνης, κερδίζει 0,20%.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,18%, με τον γαλλικό CAC 40 να κερδίζει 0,10%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,15%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,31%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 απώλειες 0,18%.

Οι μετοχές του κλάδου βασικών πόρων ηγούνται των κερδών, με άνοδο 1,2%, καθώς οι τιμές του χρυσού ενισχύονται σε περιβάλλον σχετικά αποδυναμωμένου δολαρίου.

Σε επίπεδο εταιρικών εξελίξεων, η Puma ανακοίνωσε ότι αναμένει ένα ήπιο α’ εξάμηνο του 2024, ωστόσο παρέμεινε σταθερή στους ετήσιους στόχους που έδωσε τον Ιανουάριο. Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών βλέπει τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο 0,5%.

Ο γαλλικός όμιλος κατασκευών και τηλεπικοινωνιών Bouygues σημειώνει άλμα 5%, καθώς ανακοίνωσε ετήσιο λειτουργικό κέρδος πάνω από τον στόχο, με την καλή απόδοση σε όλους σχεδόν τους τομείς δραστηριότητάς του να αντισταθμίζουν την αδυναμία στον τομέα του real estate.

Η βρετανική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Abrdn σημειώνει άνοδο 7,5% στην κορυφή του STOXX 600, καθώς παρουσίασε σχέδια για επιδίωξη βαθιών περικοπών κόστους, με στόχο την αναζωογόνηση της απόδοσής της.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της SEB σημειώνει πτώση 4,6%, αφού η Peugeot Invest πούλησε μερίδιο που διατηρούσε στην κατασκευάστρια οικιακού εξοπλισμού.

Αργότερα μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία στις ΗΠΑ για τις πωλήσεις διαρκών αγαθών, την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις τιμές κατοικιών, που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα