Ήπια ανοδικά οι ευρωαγορές

Ήπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή καθώς τα ενισχυμένα οικονομικά στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα στηρίζουν το κλίμα, την ώρα που τα αυξημένα κρούσματα κυρίως στις ΗΠΑ συγκρατούν την αισιοδοξία.

Το επίκεντρο των αγορών παραμένει στην αναζωπύρωση των περιπτώσεων κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον απολογισμό του Reuters να δείχνει ότι καταγράφηκαν περισσότερες από 55.000 νέες μολύνσεις την Πέμπτη, γεγονός που είναι παγκόσμιο ημερήσιο ρεκόρ.

Ο κορωνοϊός έχει μεταλλαχθεί με τρόπο που θα μπορούσε να βοηθήσει να εξαπλώνεται πιο εύκολα, δήλωσε την Πέμπτη ο σύμβουλος Υγείας του Λευκού Οίκου Δρ Αντονι Φάουτσι.

Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη για να επιβεβαιωθεί η πιθανή μετάλλαξη και οι επιπτώσεις της, δήλωσε ο Φάουτσι, προσθέτοντας ότι «υπάρχει μια μικρή διαμάχη για αυτό». «Τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει μια μόνο μετάλλαξη που κάνει τον ιό να μπορεί να αναπαραχθεί καλύτερα και ίσως να έχει υψηλό ιικό φορτίο», δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Medical of the American Medical Association.

Στο μέτωπο των δεδομένων, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τουλάχιστον δέκα ετών επεκτάθηκε ο τομέας υπηρεσιών της Κίνας τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Caixin/Markit, ο δείκτης PMI του τομέα υπηρεσιών αυξήθηκε στις 58,4 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010, από 55 μονάδες τον Μάιο.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,05%, η Μαδρίτη υποχωρεί 0,1% ενώ το Μιλάνο κερδίζει 0,1%. Πτώση 1% για τις τιμές πετρελαίου.

Σχετικά Νέα