Ήπια ανοδικά οι δείκτες της Wall Street

Με μικρά κέρδη κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις τελευταίες προβλέψεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό λίγο πριν την έναρξη της περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων την Τετάρτη

Το ΔΝΤ προειδοποίησε σήμερα ότι η παγκόσμια οικονομία χάνει την ορμή της, ενώ η άνοδος του πληθωρισμού δίνει στις κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες μικρότερα περιθώρια ελιγμών.

Ειδικότερα, Το Ταμείο τοποθετεί πλέον την παγκόσμια ανάπτυξη στο 5,9% αυτό το έτος από 6% προηγουμένως, ενώ για το 2022 κράτησε αμετάβλητη την εκτίμηση του στο 4,9%.

Για τις ΗΠΑ το ΔΝΤ μείωσε την εκτίμηση του για το 2021 στο 6% από 7% προηγουμένως, προειδοποιώντας ότι οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν οδηγήσει σε βραδύτερη ανάπτυξη της πιο πλούσιες χώρες.

Παράλληλα, το Ταμείο αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για τον πληθωρισμό, προειδοποιώντας ότι είναι πιο πιθανό να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα από το να μετριαστεί. Ειδικότερα, το ΔΝΤ βλέπει πλέον τον πληθωρισμό στις πλούσιες χώρες να φτάνει το 2,8% φέτος και το 2,3% το 2022.

Οι κεντρικές τράπεζες των πλούσιων χωρών θα πρέπει να είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση εάν διαπιστώσουν απότομη άνοδο των τιμών, προειδοποιεί.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 62,55 μονάδες ή 0,18% στις 34.558,61 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 3,53 μονάδες ή 0,10% στις 4.365,41 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 10,63 μονάδες ή 0,07% στις 14.496,78 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης αισιοδοξίας υποχώρησε κατά μία μονάδα στις 99,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο καθώς οι ελλείψεις σε προμήθειες συνεχίζουν να πλήττουν τις επιχειρήσεις.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Matson Inc. σημειώνει άλμα σχεδόν 4% μετά την ανακοίνωση της ναυτιλιακής ότι η αυξημένη ζήτηση για τις υπηρεσίες της αναμένεται να οδηγήσει σε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη.

Παράλληλα, η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων China Evergrande Group φέρεται να έχασε άλλα μια πληρωμή στα κουπόνια της, την τρίτη στις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα