ΗΠΑ: Υπό τον κίνδυνο ποινικών διώξεων η Boeing για τα πολύνεκρα δυστυχήματα με αεροσκάφη 737 Max

Το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων σε βάρος της Boeing αναφέρει πως εξετάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) σχετικά με δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα με μοντέλα 737 Max.

H εταιρεία, σύμφωνα με το Υπουργείο, παραβίασε τους όρους συμφωνίας που είχε συναφθεί το 2021 και η οποία προστάτευε την Boeing από ποινικές διώξεις που συνδέονται με τα δυστυχήματα στην Ινδονησία το 2018 καισ την Αιθιοπία το 2019, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 346 ανθρώπων.

H κίνηση από το δικαστικές αρχές ήρθε δύο μόλις ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας, σύμφωνα με το Reuters, ενώ εφόσον η συμφωνία καταρρεύσει θα μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες που επισύρουν αυστηρές ποινές και πιθανότητα αυξημένο εποπτικό έλεγχο στην εταιρεία.

Η Boeing, όπως αναφέρει το BBC, δηλώνει πως ανυπομονεί να της δοθεί η ευκαιρία να απαντήσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζοντας πως «πιστεύει ότι τήρησε τους όρους αυτής της συμφωνίας».

Για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η εταιρεία απέτυχε «να σχεδιάσει, να εφαρμόσει και να επιβάλει ένα πρόγραμμα συμμόρφωσης και δεοντολογίας για την πρόληψη και τον εντοπισμό παραβιάσεων των νόμων περί απάτης των ΗΠΑ σε όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα