

Ένα 14χρονο κορίτσι κι ένα 11χρονο αγόρι, είναι τα δύο παιδιά από τα τουλάχιστον τέσσερα θύματα στις ΗΠΑ από σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν Μίσιγκαν, Τέξας, Αρκάνσας και Οχάιο. Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι του Μίσιγκαν έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς η καταιγίδα που έπληξε την αμερικανική πολιτεία ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Οι διακοπές ηλεκτροδότησης επηρέασαν περισσότερα από 375.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Δεκάδες σχολεία στο νοτιοανατολικό τμήμα του Μίσιγκαν, συμπεριλαμβανομένων περίπου 20 στο Ντιτρόιτ, υποχρεώθηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω του μπλακάουτ.
Στο Μονρόε, μια 14χρονη υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρο καλώδιο που – λόγω των ισχυρών ανέμων – είχε πέσει στον δρόμο έξω από το σπίτι της. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την κρατήσουν στη ζωή, η 14χρονη κατέληξε.
Καταιγίδες έπληξαν επίσης περιοχές του Ιλινόι, της Ιντιάνα και του Οχάιο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Οχάιο, μια γυναίκα σκοτώθηκε από πτώση δέντρου.
Η DTE Energy κατέγραψε ζημιές σε 3.300 γραμμές ηλεκτροδότησης και ενημέρωσε ότι έστειλε συνεργεία από άλλες πολιτείες για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατόν. Εκτίμησε πως μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 80% των πελατών της που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Από την πλευρά της, η Consumers Energy ανακοίνωσε πως 111.000 πελάτες της παρέμεναν χωρίς ρεύμα το πρωί της Τρίτης, αφού στη διάρκεια της νύχτας τα συνεργεία είχαν αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση περίπου 40.000 νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Συνολικά από τη Δευτέρα, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας σφοδρών καταιγίδων και ισχυρών ανέμων σε Τέξας, Αρκάνσας, Οχάιο και Μίτσιγκαν, σύμφωνα με την Washington Post.
Σχετικά Νέα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι προτείνει στη Μόσχα να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις για 30 ημέρες
Να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές.
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.
Ρωσία-Ουκρανία: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση της πασχαλινής εκεχειρίας
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση, πέραν της Κυριακής, της πασχαλινής εκεχειρίας που.