ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο βάζει φρένο στην κατασκευή του τείχους του Τραμπ

Με ανακοίνωσή του, το Πεντάγωνο γνωστοποίησε χθες ότι ακυρώνει τη χρηματοδότηση με κονδύλια για τα τμήματα του τείχους που ήθελε να ορθώσει ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Τραμπ είχε κηρύξει το 2019 κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης ώστε να διατεθούν άμεσα οι απαραίτητοι πόροι από τα κονδύλια του υπουργείου Άμυνας για να ανεγερθεί το τείχος στα σύνορα της χώρας.

Ο Τζο Μπάιντεν, από την πρώτη του ημέρα στον Λευκό Οίκο, διέταξε να παγώσουν όλα τα πρότζεκτ με ένα από τα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε αλλά και να γίνει έρευνα για τη νομιμότητα της χρηματοδότησής του και των συμβολαίων με τους εργολάβους.

«Το υπουργείο Άμυνας προχωρά στην ακύρωση όλων των πρότζεκτ κατασκευής τμημάτων του συνοριακού φράκτη με κονδύλια που προορίζονταν αρχικά για άλλες στρατιωτικές αποστολές, σχολεία παιδιών στρατιωτικών, κατασκευή στο εξωτερικό στρατιωτικών υποδομών σε χώρες-εταίρους και τον εξοπλισμό των εφέδρων και της εθνοφρουράς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζαμάλ Μπράουν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα