

Την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των ΗΠΑ το νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok, καθώς οι ΗΠΑ θέλουν να επισπεύσουν την έγκριση του νόμου που προβλέπει πως η κινεζική εταιρεία ByteDance θα έχει έξι μήνες στη διάθεσή της για να διαχωριστεί από τη δημοφιλή εφαρμογή σύντομων βίντεο ή θα έρθει αντιμέτωπη με απαγόρευση στις ΗΠΑ.
Εχθές, η Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου ενέκρινε τον νόμο, στο πιο ισχυρό βήμα από τότε που ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να απαγορεύσει το 2020 την εφαρμογή, που μετρά περίπου 170 εκατ. χρήστες στις ΗΠΑ.
Ο Steve Scalise, επικεφαλής της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε σήμερα στο Χ ότι «οι νομοθέτες θα ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα για να αναγκάσουν το TikTok να διακόψει τους δεσμούς του με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα».
Διαβάστε ακόμη: TikTok: Αντιμετωπίζει νέα απειλή να απαγορευτεί στις ΗΠΑ
Η TikTok, η οποία λέει ότι δεν έχει και δεν θα μοιραστεί δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ με την κινεζική κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο ισοδυναμεί με απαγόρευση και δεν είναι σαφές αν η Κίνα θα εγκρίνει οποιαδήποτε πώληση ή ότι θα μπορούσε να εκποιηθεί σε έξι μήνες.
«Αυτή η νομοθεσία έχει ένα προκαθορισμένο αποτέλεσμα: την πλήρη απαγόρευση του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η εταιρεία μετά την ψηφοφορία. «Η κυβέρνηση επιχειρεί να στερήσει από 170 εκατ. Αμερικανούς το συνταγματικό τους δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Αυτό θα βλάψει εκατομμύρια επιχειρήσεις, θα στερήσει κοινό από τους καλλιτέχνες και θα καταστρέψει τον τρόπο βιοπορισμού αμέτρητων δημιουργών σε όλη τη χώρα», ανέφερε η TikTok.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.