

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον Νοέμβριο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων επτά μηνών στις ΗΠΑ, ωστόσο η τελευταία έκθεση για τον πληθωρισμό της φετινής χρονιάς μπορεί να μην είναι αρκετά «καυτή» ώστε να αποτρέψει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα από το να μειώσει ξανά τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα στην τελευταία συνεδρίασή της.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,3% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη.
Σε σχέση με τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, κατέγραψε άνοδο 2,7%, με την μέτρηση να ευθυγραμμίζεται και αυτή με τις προβλέψεις.
Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 3,3% σε ετήσια βάση και στο 0,3% σε μηνιαία βάση.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Θέλω να μιλήσω με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News,.
Ουρουγουάη: Πέπε και Λουσία, ένα ζευγάρι ανταρτών αγγέλων της δημοκρατίας
Ο Ουρουγουανός πρώην πρόεδρος Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα και η σύζυγός του Λουσία Τοπολάνσκι ερωτεύτηκαν.
Νεκροί εννέα μετανάστες που τελούσαν υπό κράτηση στις ΗΠΑ
Εννέα μετανάστες πέθαναν ενώ τελούσαν υπό κράτηση στις ΗΠΑ αφότου επέστρεψε στην εξουσία ο.
Ουρουγουάη: Ο Χοσέ Μουχίκα και η σύζυγός του Λουσία Τοπολάνσκι έζησαν μια ζωή γεμάτη αγώνες
Ο Ουρουγουανός πρώην πρόεδρος Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα κι η σύζυγός του Λουσία Τοπολάνσκι ερωτεύτηκαν.