ΗΠΑ: Στην Ουάσιγκτον η ηγέτιδα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια

Η ηγέτιδα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουάσιγκτον και πρόκειται να συναντηθεί με υψηλόβαθμούς αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν, ζήτησε περισσότερη βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΗΤιχανόφσκαγια πρόκειται να συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Αντόνι Μπλίνκεν. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου έχουν προγραμματισθεί για αυτήν εβδομάδα.

Μιλώντας στο CNN, δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  ότι η χώρα της χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι ΗΠΑ έχουν την ηθική υποχρέωση να είναι μαζί μας, Θα ζητήσω από τις ΗΠΑ να βοηθήσουν την κοινωνία των πολιτών να επιβιώσει», «να σταθούν στο πλευρό της Λευκορωσίας», δήλωσε η Τιχανόφσκαγια.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «συμπαραστέκονται» στην Τιχανόφσκαγια και στον λαό της Λευκορωσίας και «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις δημοκρατικές τους επιδιώξεις».

Η ηλικίας 38 ετών Τιχανόφσκαγια, η οποία υπήρξε υποψήφια για την προεδρία της Λευκορωσίας στη θέση του συζύγου της (μπλόγκερ) Σεργκέι Τζανόφσκι που βρίσκεται στην φυλακή από τον Μάιο του 2020 με την κατηγορία ότι η δράση του παραβιάζει τη δημόσια τάξη, κατέφυγε στην γειτονική Λιθουανία μετά τα δραστικά κατασταλτικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση Λουκασένκο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα