

Υψηλό 14 ετών χτύπησαν τα χρέη των Αμερικανών καταναλωτών προς τις πιστωτικές κάρτες, με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να διαγράφουν 46 δισ. δολάρια σε σοβαρά ληξιπρόθεσμες οφειλές, που ισοδυναμεί με άλμα 50% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η BankRegData και επικαλούνται οι Financial Times.
Τα «κανόνια» από τις πιστωτικές κάρτες εκτοξεύτηκαν στο υψηλότερο σημείο από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, με τον Μαρκ Ζάντι, επικεφαλής της Moody’s Analytics να τονίζει πως «τα νοικοκυριά με υψηλά εισοδήματα είναι καλά, αλλά το 1/3 των καταναλωτών στις ΗΠΑ έχει ξεφύγει με το ποσοστό αποταμίευσής τους αυτή τη στιγμή να είναι στο μηδέν».
Όσον αφορά τον συνολικό όγκο των χρεών των καταναλωτών προς τις πιστωτικές κάρτες αυξήθηκε στα 1,166 τρισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Fed, παραμένοντας έτσι σταθερά πάνω από το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων που ξεπέρασαν για πρώτη φορά στα μέσα του 2023. Η αδυναμία των καταναλωτών αντανακλά την επιδείνωση των δεδομένων στην κοινωνία των ΗΠΑ μετά από χρόνια αυξημένου κόστους ζωής και υψηλών επιτοκίων.
Σχετικά Νέα
Βραζιλία: Ο πρόεδρος Λούλα τηλεφώνησε στον Πούτιν και του ζήτησε να ταξιδέψει στην Τουρκία
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Ρώσο.
Γαλλία: Οδηγός ταξί κατηγορείται ότι έκλεψε χρήματα και τις αποσκευές του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών
Ένας οδηγός ταξί θα δικαστεί τον Νοέμβριο στη Γαλλία με την κατηγορία ότι έκλεψε.
Δεν θα πάει ο Πούτιν στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας – Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη
Χωρίς τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν θα πάει διπλωματική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση προηγμένων πυραυλικών συστημάτων στην Τουρκία
Tο πράσινο φως έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πώληση προηγμένων πυραυλικών συστημάτων στην.